Meer resultaten voor energie besparen voor bedrijven

   
 
energie besparen voor bedrijven
 
Informatieplicht voor bedrijven en instellingen RVO.nl Rijksdienst.
Service menu right. Duurzaam ondernemen Energie besparen Informatieplicht energiebesparing. Informatieplicht voor bedrijven en instellingen. Verbruikt uw bedrijf of instelling Wet milieubeheer-inrichting per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m aardgas gelijkwaardig? Dan bent u op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.
mkb bedrijven
Maatregelen nemen voor energiebesparing Ondernemersplein KVK. Externe link. Ondernemersplein. Zoeken. Naar Boven. Zoeken. Externe link. Externe link. Externe link. Externe link. Externe link. Externe link. Externe link. Externe link. Externe link. Externe
Regelhulp Wetchecker energiebesparing. Hulpmiddel voor EPC-berekening: EPCheck. Financieringswijzer Energiezuinig verbouwen. Regels die bedrijven verplichten om energie te besparen, staan in het Activiteitenbesluit U kunt hieraan voldoen door uw energiebehoefte aan te passen, energiezuinige technieken toe te passen en hernieuwbare energiebronnen te gebruiken.
asbest
9 manieren om uw bedrijf groener te maken en geld te besparen.
Niet alleen omdat het beter is voor het milieu, maar ook omdat uw bedrijf gestroomlijnder, efficiënter en bovenal winstgevender zal worden. Er zijn veel gebieden waarop u wijzigingen kunt doorvoeren. Als u al deze wijzigingen bij elkaar optelt, merkt u dat u verrassend veel kunt bezuinigen en dat de CO-voetafdruk van uw bedrijf aanzienlijk zal afnemen. Gebruik energiezuinige lampen. Als bepaalde delen van uw kantoor niet voortdurend worden gebruikt, zoals magazijnen en toiletten, kunt u er bewegingssensors plaatsen zodat de lampen alleen aanspringen als er daadwerkelijk iemand de ruimte betreedt. Daarnaast kunt u in het hele kantoor energiezuinige lampen gebruiken. Verlaag de temperatuur. Wist u dit? Wanneer u de verwarming tijdens het werk slechts één graad lager zet, kunt u al 1% besparen op de stookkosten. Door de verwarming op een vaste temperatuur te zetten, geeft u uw kantoor niet alleen een geschikte temperatuur, maar verbruikt u ook minder energie.
zonne energie
Als ondernemer moest je vóór 1 juli melden hoe je energie bespaart zo voorkom je een boete. Als ondernemer moest je vóór 1 juli melden hoe je energie bespaart zo voorkom je een boete.
Verplicht melden aan de overheid hoe je energie bespaart in je bedrijf: dit geldt sinds 1 juli voor zon 100.000 Nederlandse ondernemers. Heb jij nog niet gerapporteerd? We helpen je met een handig stappenplan. Bedrijven die jaarlijks meer dan 25.000 m 3 gas en/of 50.000 kWh stroom verbruiken, zijn verplicht energie te besparen en hierop te rapporteren.
Energiekosten besparen op de werkvloer Gaslicht.com.
Andersom geldt het ook in de zomer: door de ramen en zonnewering dicht te houden kan al veel warmte buiten gehouden worden. Ook kan het energie schelen om warme apparaten als servers in een aparte ruimte te plaatsen waar niet gekoeld wordt. Namelijk: hoe meer warmte-uitstotende apparaten er in een ruimte staan die gekoeld moet worden, hoe meer energieverbruik dat kost. Naast de meest simpele methoden om energie te besparen zijn er tal van mogelijkheden die per bedrijf en kantoor verschillen. Niet alleen kunt u namelijk op de energie besparen, ook uw energierekening zakelijk kan omlaag gebracht worden. Er zijn energieadviseurs die u hier vaak goed mee op weg kunnen helpen. Volgend voorbeeld laat zien wat een energieadviseur voor u kan betekenen.:
Wat kan mijn bedrijf besparen? Duurzaam Barneveld.
Wat kunt u als ondernemer doen als u energie wilt besparen of duurzame energie wilt opwekken? Bent u MKB-er? Doe dan de online MKB Energy Checkup. MKB Energy CheckUp voorziet in een gratis online scan, benchmarkgegevens, advies en informatie over energiebesparingsmaatregelen voor kantoorpanden in het midden en kleinbedrijf én voor gebouwen in de horeca, dienstverlening, food, non-food en retail. Zo weet u.: Is mijn energierekening hoger dan die van branchegenoten? Hoe kunnen mijn energiekosten omlaag? Hoe financier ik energiemaatregelen in mijn bedrijf? Wat kunt u nog meer doen? Bel of mail het Energieloket Barneveld. L aat uw installaties beter inregelen. Informeer bij uw installateur of onderhoudsbedrijf. Kijk bij andere bedrijven.
Bedrijven zijn verplicht energie te besparen: Dit is wat je moet weten NU Het laatste nieuws het eerst op NU.nl. Wissel kleurenschema. Pijltje beneden. Wissel kleurenschema. Pijltje beneden. Huidige verkeerssituatie. Beurs aandelen. TV Gids. Voetbal wedst
Maar afgelopen december meldde de Sociaal Economische Raad SER dat er twintig extra toezichthouders ingezet gaan worden om de wet te handhaven en de overheid heeft zich voorgenomen om meer werk van de handhaving te maken. Waarom kwam de wet niet van de grond de afgelopen jaren? Volgens ingenieur Paul de Ruijter, adviseur bij De Ruijter Strategie, zijn veel maatregelen zo klein dat organisaties er simpelweg geen prioriteit aangeven. Zorginstellingen die een oude inefficiënte waterpomp hebben, kunnen daarop besparen, maar ten opzichte van de zorgkosten gaat het om een klein bedrag. En omdat er niet gehandhaafd werd, liet men het vaak zo. Elektriciteit" is te goedkoop. Stel, je krijgt een euro elke keer als je niet je vuilniszak in het bos gooit. Het is financieel beter om het niet te doen, maar" ja, het is zo makkelijk. Nu" gooien we geen vuilnis in het bos, maar met energie doen we wel. Al die energie flikkeren we gewoon weg." Wat moet je als ondernemer nou concreet doen? De Ruijter adviseert niet zelf aan de slag te gaan of te wachten op toezichthouders.
Strenger toezicht op bedrijven door overheid om energie te besparen Enpron Energieprofessionals Nederland Krijg grip op uw meter.
Een van de redenen voor het strengere toezicht is omdat bedrijven veel minder energie besparen dan is afgesproken in het energieakkoord. Van Dijk moet als gedeputeerde van de provincie toe zien op de naleving van het energieakkoord. Van Dijk zegt hierover; bedrijven moeten echt aan de bak.
Energie besparen voor bedrijven overheden en stichtingen.
In samenwerking met één van onze partners kunnen wij u ook bijstaan met het opstellen van een EPA-U rapportage. Het Energie Prestatie Advies Utiliteit geeft u duidelijkheid over het huidige energielabel en wordt er beschreven welke aanpassingen er nodig zijn om het energielabel te verbeteren. Wilt u meer weten over energie besparen voor bedrijven.,
Energie besparen bedrijf BK Energy Efficiency.
Energie besparen bedrijf. Slim energie besparen. Bedrijven zijn op vlak van energie echte grootverbruikers. De hogere energieprijs van de voorbije jaren zorgt ervoor dat het voor ondernemingen vandaag de dag meer dan ooit belangrijk is geworden om te besparen op het energieverbruik.
Energie besparen: de mogelijkheden en verplichtingen voor uw bedrijf.
Is mijn bedrijf verplicht om energie te besparen? In Nederland zijn veel bedrijven wettelijk verplicht om energie te besparen. Momenteel geldt dit voor ongeveer 100.000 bedrijven. Om te bepalen of uw bedrijf wettelijk verplicht is om energie te besparen, heeft u de volgende gegevens over uw bedrijf nodig.:

Contacteer ons