soorten-cfd-markten

Soorten CFD markten

In dit gedeelte worden de verschillende soorten CFD’s besproken die voor handelaren beschikbaar zijn. De verschillende soorten CFD’s die door de makelaar worden aangeboden, zullen variëren als gevolg van verschillende voorschriften. Het verschil in de soorten CFD’s wordt meestal veroorzaakt door het soort financiële activa dat aan het contract ten grondslag ligt. Gezien de veelzijdigheid en het scala aan opties, denken sommige mensen dat hun handels carrière weinig anders nodig heeft.

Welke markten dekt CFD? 

CFD’s kunnen worden verhandeld op een verscheidenheid aan financiële instrumenten, afhankelijk van de toegang van uw CFD-makelaar tot verschillende basis marktprijzen, en het scala aan markten dat beschikbaar is om te verhandelen, breidt zich ook uit. De belangrijkste markttypen CFD’s zijn: 

  • Aandelenindex Contract voor verschil, bijvoorbeeld. FTSE, Dow Jones, Nasdaq, Nikkei, enz. 
  • Forex CFD CFD’s in de industriële sector, bijvoorbeeld. Olie, gas, banken, technologie, etc. C
  • CFD’s op grondstoffen, zoals zachte grondstoffen en granen. 
  • CFD’s op metalen en energie, zoals goud, zilver, olie, aardgas, uranium, etc.

Gedeelde CFD 

Deze contracten zijn de meest verhandelde CFD’s op de markt. Bij dit soort contracten wordt de prijs van de CFD afgeleid van de prijs van de onderliggende aandelen die het onderwerp zijn van de CFD. Voor degenen met ervaring in aandelenhandel, zal het handelen in aandelen contracten voor verschil (CFD) precies hetzelfde aanvoelen. Er moeten echter enkele verschillen worden opgemerkt.

Index CFD

Zoals de naam suggereert, zijn dit soort CFD’s gerelateerd aan de prestatie van een bepaalde index. Handelaren geven de voorkeur aan contracten op basis van index prestaties, omdat dit soort beleggingen mogelijk een hoge hefboomwerking, liquiditeit en volatiliteit bieden. Populaire indexen zijn onder meer Dow Jones, Nasdaq, London Stock Exchange, Australian Stock Exchange en Nikkei uit Japan. Degenen die indexen verhandelen, denken dat specifieke markten over het algemeen zullen stijgen. De voordelen van index-CFD’s zijn onder meer een hoog handelsvolume, lage marge, hoge leverage, lage transactiekosten en de mogelijkheid om de internationale markt te betreden, anders wordt het moeilijk of duur.

Commodity CFD 

Grondstoffen zijn materiële activa. Beleggers verdelen grondstoffen in twee categorieën: hard commodities en soft commodities. Kortom, de exploitatie van harde hulpbronnen en de groei van zachte hulpbronnen. De kwaliteit van deze activa van het ene item naar het andere is meestal uniform (dit wordt een fungible commodity genoemd). Het ene type sojaboon kan bijvoorbeeld hetzelfde zijn als het andere. Gemeenschappelijke grondstoffen in CFD’s zijn onder meer edele metalen, maïs, sojabonen, tarwe, benzine, ruwe olie en stookolie. Op grondstoffen gebaseerde CFD’s stellen handelaren in staat om de voordelen van CFD’s te gebruiken voor transacties op de termijnmarkt.

Hoewel het erg ingewikkeld is om grondstoffen op beurzen te verhandelen als gevolg van veranderingen in lotgroottes, hebben verschillende beurzen verschillende grondstoffen en vervaldatums, het voordeel van CFD’s is dat ze de complexiteit van transacties verminderen. Commodity CFD’s kunnen lagere transactiekosten opleveren en er is geen verwarring over de uitwisseling van specifieke commodities.

Treasure CFD

Wanneer een handelaar wil speculeren op de waarde van schatkistpapier, kiest hij of zij voor een schatkistpapier CFD. Veel verhandelde schatkistpapier omvat Amerikaanse schatkistpapier, Amerikaanse obligaties, euro-obligaties en Australische schatkistpapier van verschillende jaren.

Sector CFD 

Met CFD’s kunt u het overal gebruiken waar u groeigebieden vindt, ongeacht waar ter wereld het zich bevindt. Omdat short gaan net zo eenvoudig is als short gaan, kunt u ook profiteren van de teruglopende economische sector. Sectorale CFD’s geven u een algemeen begrip van de economie, zoals het kiezen van gezondheidszorg als een stabiele groeisector. Ze elimineren de noodzaak om individuele bedrijven te analyseren, maar u hoeft alleen naar de algemene economische situatie te kijken om winstgevende gebieden voor handel te selecteren. 

Door CFD’s van afdelingen te gebruiken, kunt u automatisch gediversifieerde transacties uitvoeren met een lagere volatiliteit in vergelijking met individuele aandelen. Een ding om te overwegen voor sectorale CFD’s is dat ze meestal grotere spreads hebben dan individuele aandelen CFD’s. Als u een branche beschouwt die wordt gedomineerd door een of twee grote bedrijven, is het beter om CFD’s voor individuele bedrijven te verhandelen in plaats van CFD’s in die branche te gebruiken.

Inflatie CFD

Britse handelaren hebben nu de mogelijkheid om te profiteren van de inflatie, zoals blijkt uit de maandelijkse consumentenprijsindex (CPI). Dit wordt alleen verstrekt door een makelaar (GFT, het bedrijf is nu overgenomen door de City Index), de makelaar gebruikte ook de Eurozone Consumer Price Consolidated Index (HICP) om inflatie-CFD’s op de Europese inflatie te verstrekken. 

Het nadeel is dat de liquiditeit laag kan zijn. De spread is ongeveer 0,1 en de marge vereiste is 5%. U kunt ervoor kiezen om lang of kort te zijn. CFD’s worden betaald op basis van de oorspronkelijk vrijgegeven CPI-gegevens, zonder rekening te houden met eventuele latere herzieningen. Als u zich zorgen maakt dat een snelle inflatie uw beleggingsportefeuille zal doen afnemen, kunt u deze CFD’s gebruiken als afdekking om grote verliezen te voorkomen.

CFD cursus voor jongeren

Lijkt het jou leuk om een cursus te volgen over beleggen? Bekijk dan onze pagina over beleggen voor jongeren. Er zijn vele scholen die deze cursus aanbieden als extra keuze vak. Een van deze scholen is School voor Persoonlijk Onderwijs. Een school die haar leerlingen goed voor bereid op de toekomst.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *